Frama Belišće proslavila 25. obljetnicu postojanja

BELIŠĆE (TU) – Dajući prva te obnavljajući već dana obećanja, framaši Frame Belišće u subotu 8. lipnja 2019. obilježili su jubilarnih 25 godina postojanja. Slavlje je započelo svetom Misom u 18 sati, koju je predvodio fra Ivan Široki, začetnik Frame u Belišću, te ujedno i prvi duhovni asistent, a uz njega su bili i domaći duhovni asistent fra Dario Mican te župnik fra Branko Janjić.

Nazočili su i fra Mirko Mišković sa Ksavera, fra Andro Tomislav Gluščić iz Borova naselja, fra Matija Marijić iz Vukovara, te sestra Marta iz Otoka. Obećanici, oni koji su prvi put dali obećanje su: Antea Ana Alošinac, Katarina Radović i Dominik Rakmić, a dana obećanja obnovili su: Lana Loknar, Marta Janjić, Anja Kraljik, Katarina Sopek, Korina Sinković, Lucija Mađarić, Dino Grgurić, Karol Jurišić, Dominik Alošinac, Ivan Štrbenac, Stjepan Jina, Petar Španiček i Nina Brajdić.

Nakon misnog slavlja uslijedio je zabavni program. Tijekom zajedničke večere domaći framaši družili su se i upoznavali s framašima iz ostalih bratstava Osječkog područja koji su došli na ovo slavlje. Nakon večere uslijedio je prigodan program, gdje je prikazan 25-godišnji rad Frame Belišće uz geslo “Ljubav nikad ne prestaje”. Prikazani su sami početci, a fra Ivan je kroz intervju uputio nekoliko poticajnih misli, prisjećajući se prvih koraka i osnivanja bratstva u Belišću. 

Okupili su se i ‘stari’ framaši, koji su ispričali svoja iskustva o životu u Frami. To su bili Krešimir Šarčević, Marko Kapular i Ivana Kapular. Program su vodili framaši Dino Grgurić i Maja Korpar. Marta Janjić