Duhovna obnova za roditelje prvopričesnika

OSIJEK (TU) – U Župi Preslavnoga Imena Marijina u Osijeku održana je 27. listopada 2019. prva od tri duhovne obnove za roditelje ovogodišnjih prvopričesnika. Ove godine u ovoj osječkoj župi ima sedamdesetak prvopričesnika, a za njihove roditelje organiziran je prigodan duhovni program sastavljen od duhovnog nagovora i misnoga slavlja.

Duhovnu obnovu vodio je župnik Ivan Jurić, uz pomoć Marije Krivić i Krunoslava Pećara iz Zajednice Molitva i Riječ. Pozdravljajući prisutne roditelje župnik je naglasio važnost njihove osobne vjere i zauzetosti u vjerskom odgoju djece. Podsjetio ih je na prvotnu svrhu braka – zajedništvo života koje obuhvaća međusobnu ljubav i prihvaćanje, a potom rađanje djece. Svoje razumijevanje župnik je na poseban način izrazio za majke i očeve koji su razvedeni te naglasio kako ih Crkva ne osuđuje i ne odbacuje već ih želi prigrliti molitvom koja krijepi i liječi rane.  

Marija Krivić podsjetila je roditelje kako su sakramenti vidljivi znakovi nevidljive Božje ljubavi i milosti – susret za živim Bogom – te da ih i oni na takav način trebaju živjeti. Potaknula je na redoviti odlazak na nedjeljnu misu kako bi bili poticaj i uzor svojoj djeci. Krunoslav Pećar s prisutnima je podijelio iskustvo obraćenja, življenja vjere u braku te odgoja svojih četvero djece.

Sljedeća duhovna obnova za roditelje prvopričesnika ove župe bit će organizirana u korizmi, a potom će uslijediti i završna duhovna priprava u tjednu pred samu nedjelju slavlja prve pričesti. Tiskovni ured