Đakovački bogoslovi pohodili gradsko groblje

ĐAKOVO (TU) – Uoči svetkovine Svih svetih, bogoslovi i poglavari đakovačkog Sjemeništa, na čelu s rektorom preč. dr. Stjepanom Radićem i vicerektorm vlč. Krešimirom Čuturom, posjetili su u četvrtak 29. listopada Gradsko groblje u Đakovu. Tom su prigodom pohodili i blagoslovili pojedinačne grobnice pokojnih svećenika, odgojitelja, profesora, kanonika, bogoslova i drugih, osobito dobročinitelja Sjemeništa, koji su za zemaljskog života na neki način bili povezani sa sjemenišnom zajednicom.

Uvodni dio obreda održan je u  sklopu Službe riječi pred središnjim križem, koji je predvodio sjemenišni duhovnik mons. dr. Karlo Višaticki. Nakon zajedničke molitve uslijedio je pojedinačni blagoslov grobnica koji je uz mons. dr. Višatickog, s drugom grupom bogoslova, predvodio katedralni ceremonijar-kustos mons. Luka Strgar. Pohod je završen zajedničkom molitvom kod zajedničke grobnice kanonika Prvostolnog kaptola đakovačkog.

Uz pjesmu, molitvu i upaljene svijeće bogoslovi su molili i za sve druge pokojne, koji su svoje posljednje počivalište našli upravo u đakovačkom groblju.

Bernard Prelčec