Brodski volonteri u sisačkom Caritasu

SLAVONSKI BROD (TU) – Zauzimanjem i organizacijom župnika Župe Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu Ivana Lenića, a u suradnji sa studentskim kapelanom u istom gradu Robertom Farkašem, 40 mladića i djevojaka te nekoliko odraslih vjernika zaputilo se u subotu 20. veljače autobusom volontirati u Distribucijski centar Caritasa Sisačke biskupije te izraziti svoju blizinu i solidarnost sa stradalima u potresu.

S njima je kao voditelj bio Božidar Nađ, župni vikar središnje brodske župe, đakon Marko Obradović i dvije sestre uršulinke: s. Pia Jurić i s. Nikolina Klarić. U ranim jutarnjim satima prije polaska na put slavili su misu u pastoralnom centru župe Gospe Brze Pomoći, a sa sobom u Sisak povezli su veliki broj paketa pomoći prikupljene od vjernika domaće župe i volontera.

U Sisku su s voditeljima i  drugim volonterima iz više drugih gradova (Donjega Miholjca, Sesveta, Zagreba) sudjelovali u poslovima koji su toga dana bili potrebni u Caritasovom centru, uglavnom sortiranja odjeće i drugoga, a radilo se pod vodstvom s. Smilje Čirko. S volonterima se tijekom dana susreo i sisački biskup Vlado Košić. Na kraju dana pohodili su Petrinju, te razgledali u potresu teško stradalo središte grada. B. Lukačević / Foto: Igor Ilić