Blagoslov na početku školske godine u Batrovcima, Moroviću, Sotu, Šidu i Vašici

BATROVCI / MOROVIĆ / SOT / ŠID / VAŠICA (TU) – Osnovci i srednjoškolci iz Batrovaca, donijeli su svoje školske torbe na blagoslov u petak, 25. rujna, a učenici iz Morovića u subotu, 26. rujna. U nedjelju 27. rujna u Sotu, Šidu i Vašici slavljene su također mise za sve učenike i njihove nastavnike. Učenici su prije početka slavlja svoje torbe stavili pred oltar i tako na simboličan način pred Isusa donijeli sve svoje školske brige.

Župnik iz Šida, vlč. Nikica Bošnjaković, u svojim ih je propovijedima potaknuo na odgovornost i upornost u novoj školskoj godini. Naglasio je da će im Isus pomoći i uslišati njihove molitve, jedino ako budu marljivi u vršenju svojih školskih obveza. Skrenuo im je i pozornost na odnos prema učiteljima i nastavnicima, podsjetivši ih da su nastavnici tu da im pomognu, ali da im oni moraju iskazati dužno poštovanje. Nakon propovijedi uslijedio je blagoslov učenika i školskih torbi. Potom se u prigodnoj molitvi vjernika molilo za sve nakane školaraca, kao i za njihove učitelje i nastavnike.

Batrovci i Morović  – Osnovci i srednjoškolci iz Batrovaca i Morovića tijekom misa također su molili Isusa da ih blagoslovi na početku nove školske godine, te im pomogne da budu marljivi i ustrajni i izvršavanju svojih školskih obveza. Ana Hodak i Ivica Zrno / Foto: Ana Hodak