Zavjetni dan svetom Ivanu Pavlu II.

BARTOLOVCI (TU) – Vjernici Bartolovaca kod Slavonskog Broda od ove će godine svakoga 22. u mjesecu slaviti zavjetni dan svom nebeskom zaštitniku sv. Ivanu Pavlu II. U ponedjeljak 22. siječnja zavjetnu misu prvi puta u novoj crkvi posvećenoj ovom svetom Papi predvodio je domaći župnik Pero Stanić.

Osvrćući se na evanđeoske tekstove, u svojoj homiliji posvjestio je važnost slavljenja euharistije te potaknuo vjernike da više promišljaju koje mjesto euharistija zauzima u njihovu srcu. Upozorio ih je na opasnost da Isusa ne prepoznaju u euharistiji, da ga ne susretnu. „Pozvani smo priznati Gospodinu svoje grijehe, tražiti od njega oproštenje i onda ćemo ga zasigurno prepoznati i susresti u euharistiji. Potrebni smo njegove milosti da bi mogli biti dosljedni, darežljivi, kao kršćani drukčiji od ovoga svijeta“, rekao je među ostalim župnik Stanić.

Misi je prethodila krunica Milosrdnom Isusu, a poslije mise župnik Stanić predvodio je klanjanje. Uz ostale nakane toga su dana Bartolovčani posebno molili za duhovna zvanja. B. Lukačević