Križni put za mlade Đakovačko-osječke nadbiskupije

Đakovačko-osječka nadbiskupija u vrijeme korizme organizira XIII. križni put za mlade koji će se održati pod geslom Evo Jaganjca Božjeg (Iv 1,29b). Križni put krenut će iz mjesta Vinogradci, filijale župe Valpovo, do Donjeg Miholjca. Održat će se u subotu, 17. ožujka 2018.

Pozivamo sve mlade na ovaj Križni put i dostavljamo osnovne upute za sudjelovanje:

  • Mladi će se kretati na relaciji dugoj 24 km: Vinogradci – Tiborjanci – Veliškovci – Marijanci – Čamagajevci – Radikovci – Miholjački Poreč – Rakitovica – Donji Miholjac.
  • Dolazak i okupljanje je do 7:30 sati ispred filijalne crkve u Vinogradcima.
  • Euharistijsko slavlje biti će po završetku Križnoga puta u župnoj crkvi sv. Mihaela, arkanđela, u Donjem Miholjcu oko 17:30 sati.
  • Prijevoz mladih iz Vaših župa do Vinogradaca, kao i prijevoz doma iz Donjeg Miholjca, organizira svaka župa zasebno.
  • Molimo Vas da prilikom prijave imenujete predstavnika grupe koji će voditi brigu oko preuzimanja materijala i drugih potrebnih informacija u Vinogradcima. Isto tako, predstavnik će biti odgovoran za svoju grupu tijekom hoda na Križnom putu.
  • Svaki sudionik sa sobom treba ponijeti ručak od kuće, nešto za piće i samo najnužnije stvari jer, kako znamo, i najlakša stvar na dužem putu postaje najteža. Stvari obavezno treba nositi u ruksaku, jer je to najzgodnije i najpraktičnije. Treba izbjegavati nošenje stvari u vrećicama i u rukama, jer to stvara poteškoće u hodu. Dobro je ponijeti nešto za zaštitu od kiše i obuti laganu obuću. Upozorite mlade da ne smiju nositi alkoholna pića.
  • Svećenici koji će koncelebrirati na euharistijskom slavlju trebaju ponijeti albu i štolu ljubičaste boje. Molimo svećenike koji će hodati zajedno s mladima da budu na raspolaganju za svetu ispovijed.
  • Molimo na Križni put ne prijavljivati djecu iz osnovne škole. Ovo je križni put za mlade srednjoškolske dobi i starije.

Iz gore navedenoga očito je da neće biti lako izdržati, prije svega, fizički napor. Treba oduševiti mlade za druženje pješačenjem, međusobno upoznavanje, radost, stjecanje novog iskustva, molitvu, ali isto tako upozoriti na žrtvu, pokoru, korizmeno odricanje, strpljivost, post…, a posebno na žuljeve!  

Molimo Vas da do 11. ožujka 2018. godine prijavite broj mladih kako bismo, prema prijavljenom broju, mogli učiniti preostale pripreme i to na tel: 031/253-932 ili e-mail: mladi@djos.hr.

Filip Perković,
nadbiskupijski povjerenik za pastoral mladih

Fotografije s prošlogodišnjeg nadbiskupijskog križnog puta – FOTOGALERIJA –