Vikend srednjoškolaca u Bogoslovnom sjemeništu

ĐAKOVO (TU) – Od petka 8. ožujka pa sve do nedjelje 10. ožujka, u Bogoslovnom sjemeništu u Đakovu boravilo je 11 mladića iz raznih župa Đakovačko-osječke nadbiskupije (Donji Miholjac, Tenja, Petrijevci, Ivankovo i Slavonski Brod 2), gdje su se tijekom tri dana upoznali s načinom života bogoslova te sudjelovali u pobožnostima križnoga puta, molitvi krunice, časoslova i euharistijskim slavljima.

Nakon dolaska goste je pozdravio i poželio im dobrodošlicu u ime bogoslova i poglavara rektor Sjemeništa vlč. Stjepan Radić. Potom je uslijedila pobožnost križnoga puta hodnicima sjemeništa. Subotnji raspored počeo je svetom misom, nakon koje su srednjoškolci imali svoju radionicu. Poslijepodne je bilo rezervirano za utakmicu bogoslova i mladića koji su došli na susret. Također, obišli su i katedralu i zgradu sjemeništa.

Završni dan vikend susreta dvojica bogoslova su progovorili o svome pozivu, a srednjoškolci su i sudjelovali na nedjeljnoj euharistiji u katedrali. Slobodno vrijeme gosti su, zajedno s domaćinima, proveli u prostorima za druženje i rekreaciju, izmjenjujući dojmove i međusobno se obogaćujući iskustvima susreta. Krešimir Iljazović