Svjedočenje franjevačkih bogoslova u Slavonskom Brodu

SLAVONSKI BROD (TU) – Na Treću nedjelju došašća u franjevačkoj crkvi Presvetog Trojstva u Slavonskom Brodu, na poziv domaćeg gvardijana fra Klaudija Milohanovića, podnevno i večernje misno slavlje predvodio je fra Filip Đurđević, odgojitelj bogoslova Franjevačke provincije Sv. Ćirila i Metoda u Zagrebu.

I njegova je homilija bila u duhu „nedjelje radosti“, dok je vjernicima posvješćivao koliku je radost donio Isus kada se rodio kao čovjek, kada je došao među ljude kao jedan od njih, da svaki čovjek može osjetiti njegovu blizinu i shvati kako nema prave radosti bez Boga. „Isus je došao donijeti radost svima i zauvijek. Došao je da nas probudi iz vlastite usnulosti i darujem radosno služenje. Stoga svaki dolazak našeg Spasitelja u svetoj misi, a napose na blagdan njegova rođenja – Božić, treba nam biti dovoljan razlog da se radujemo“, zaključio je fra Filip.

Dirljiva su bila na kraju mise svjedočenja bogoslova fra Marka Ćosića, fra Vinka Brkovića i fra Antonia Kirina, koji su govorili kako su osjetili i odgovorili na Božji poziv u redovnički život. S njima su bili i bogoslovi fra Vjeran Lazić i fra Mislav Lukačević, koji su sviranjem i pjevanjem animirali misna slavlja. B. Lukačević