Predsjednica Republike i kardinal Puljić podržali maraton Tovarnik – Sarajevo

TOVARNIK (TU) – Povodom pastirskoga pohoda Svetog Oca pape Franje Bosni i Hercegovini u Sarajevo 6. lipnja 2015., Udruga dr. Ante Starčević iz Tovarnika organizira maraton pod nazivom “U susret hodočasniku mira Svetom Ocu papi Franji”. 

Planira se tijekom dva dana štafetno istrčati 250 km od Tovarnika do Sarajeva. U maratonu će sudjelovati 12 maratonaca koji već dugi niz godina trče utrku Vukovar-Tovarnik u spomen na vlč. Ivana Burika i 663 mučenika Crkve u Hrvata.

Po dolasku u Sarajevo maratonci će u dogovoru s kardinalom Vinkom Puljićem predati Svetom Ocu talijanski prijevod romana o ubijenom svećeniku Ivanu Buriku. Kardinal Puljić uputio je Udruzi dopis u kojemu navodi da od srca podržava ovu plemenitu inicijativu koja nosi snažnu poruku žrtve i mira, a maratoncima želi dobrodošlicu u Sarajevo na susret s papom Franjom.

U pismu potpore kojim prihvaća pokroviteljstvo ovoga maratona, predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović naglasila je koliko cijeni rad Udruge dr. Ante Starčević iz Tovarnika, te koliko je važno promicati istinu o Domovinskom ratu i stradanju hrvatskoga naroda. Antun Ivanković