Otvorena 20. misijska izložba

ĐAKOVO (TU) – U Misijskom centru župe Svih svetih u Đakovu u subotu 16. prosinca otvorena je 20. božićna misijska izložba. Na otvorenju je bilo više od stotinu posjetitelja, a moglo se vidjeti mnoštvo eksponata iz misijskih zemalja, ali i radova članova Misijske skupine. Izložbu je otvorio mons. Ivan Ćurić, generalni vikar Đakovačko-osječke nadbiskupije, koji je u uvodnoj riječi naglasio povezanost Božića i misija.

“Bog Otac nam je poslao svoga Sina da nas spasi, a misionari su oni koji tu vijest šire riječju i djelom te očekuju i našu pomoć – duhovnu i materijalnu. Ovaj Misijski centar, uz podršku župnika Tomislava Ćurluke, u suradnji s misijskom zajednicom potpomaže rad naših misionara, osobito u školovanju djece. Sada se uz pomoć ove Misijske zajednice školuje 523 djece širom svijeta”, rekao je mons. Ćurić.

Kandidatice sestara sv. Križa pjesmom i svirkom su popratile ovaj događaj, a Pjevači Betlehemske zvijezde izveli su svoj program i pozvali prisutne da svoje domove otvore njihovom dolasku i tako još jednom pomognu djeci u misijskim zemljama. na otvorenju izložbe nazočio je vlč. Robert Djossou, svećenik Biskupije Porto Novo u Beninu.
Izložbu je moguće posjetiti cijeli tjedan do Božića, a sav novac prikupljen od donacija ide za potrebe misija. Josip Kazalicki