Humanitarni malonogometni turnir „Kolonija 2018.“

SLAVONSKI BROD (TU) – Tradicionalni, osmi po redu Humanitarni malonogometni turnir „Kolonija 2018.“ u organizaciji udruge „Malonogometni klub „Kolonija“ – Sv. Dominik Savio“, Župe sv. Dominika Savija i Caritasa Slavonskobrodskog dekanata odvijao se u sportskoj dvorani Osnovne škole „Đuro Pilar“ u Slavonskom Brodu od srijede 3. do nedjelje 7. siječnja.

Na turniru je sudjelovalo 88 ekipa iz grada i okolice, od pionira, limača i seniora do veterana. Četristotinjak sudionika odigralo je 150 utakmica. Također su sudjelovali i u turniru u pikadu i beli. Osim dobrog nogometa, cilj turnira bio je pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija. Ove su godine dio sredstava namijenili za pomoć u liječenju dječaka – svog sugrađanina, dok će drugi dio sredstava biti namijenjen za ABI inedx aparat za Odjel kardiologije i sustav za terapiju Odjela pedijatrije Opće bolnice u Slavonskom Brodu. Cilj je turnira i ove godine bio također u dane školskih praznika okupiti djecu i mlade da lijepo i korisno provode svoje vrijeme, bilo da sudjeluju na turniru aktivno ili da se druže. Stoga je ulaznica za djecu bila besplatna, a za ostale tek simboličnih pet kuna.

Nakon odigranih finalnih utakmica slijedio je kulturno-umjetnički program u kojem su nastupili dječji zbor Župe Bezgrješnog Srca Marijina na Budainci te KUD-ova: „Zrinski Frankopan“, „Brodski biseri“, „Taras Ševčenko“ i sportski plesni klub „Astra“. Na kraju su svi sudionici odigrali veliko zajedničko kolo.

Prikupljena financijska sredstva na prigodnoj aukciji slika i sportske opreme te tomboli tijekom večeri također su namijenjena u iste svrhe. Sve je to bilo moguće ostvariti uz pomoć brojnih sponzora među kojima su Gradska uprava Slavonskog Broda, Županija Brodsko-Posavska i Đakovačko-osječka nadbiskupija. Njihovi predstavnici: župan Danijel Marušić, gradonačelnik Mirko Duspara i Mišo Lukačević, zamjenik ravnatelja Nadbiskupijskog Caritasa, uputili su pohvalu organizatorima i obećali svoju daljnju pomoć za tu plemenitu akciju. B. Lukačević