Župa Vrpolje izdala 500. broj župnog listića

VRPOLJE (TU) – U nedjelju, 6. rujna 2020., izašao je jubilarni 500. broj listića Župe Rođenja sv. Ivana Krstitelja Vrpolje. Župnik vlč. Mario Paradžik, urednik Mirko Hrastović i članovi uredništva Mirko Marić i Željko Lukačević ponosno su obilježili taj događaj za župu. Posebno priznanje župniku i uredništvu je upravo velika zainteresiranost vjernika za listić te činjenica da ga od 1. broja svi rado čitaju.

Svakog tjedna izdaje se 250 – 300 primjeraka listića koji se dijele poslije nedjeljnih misa u Vrpolju i filijali Čajkovci. Dogodi se da broj tiskanih listića bude nedostatan jer poneki vjernici uzimaju po nekoliko primjeraka za svoje starije i bolesne susjede koji nisu u mogućnosti doći na misna slavlja, a rado čitaju listiće. U listićima se nalazi Evanđelje za dotičnu nedjelju s kratkom homilijom, kalendar i imena, raspored nakana sv. Misa tijekom sljedećeg tjedna, najave krštenja i ženidbeni navještaji, obavijesti o preminulim župljanima, duhovna misao, poučne i duhove priče, a ponekad se nađe i poneka aktualna karikatura ili kratka humoristična priča.

Listić je nastao početkom veljače 2011. na inicijativu tadašnjeg župnika, pok. Đure Kedveša te je nakon kratkih dogovora osnovano uredništvo koje djeluje i danas. Prvi broj izašao je 14. veljače 2011. godine, a zadnje četiri godine listić se redovito objavljuje i na mrežnoj stranici župe www.zupa-vrpolje.org. Poseban doprinos za objavljivanje vrpoljačkog župnog listića ima Općina Vrpolje, koja duže od 4 godine sponzorira tiskanje istoga. Mirko Hrastović