„Zlatna harfa“ Vukovarskog dekanata

VUKOVAR (TU) – U Župi sv. Josipa Radnika u vukovarskoj gradskoj četvrti Borovo naselje održana je u subotu, 3. lipnja, Smotra dječjih crkvenih zborova “Zlatna harfa”. Na Smotri su sudjelovala četiri dječja zbora: Apostoli iz Tovarnika, Sv. Juraj, mučenik iz Bapske, Glasnici sv. Bone iz Vukovara 1 i domaćini Gospine zvjezdice iz Borova naselja, Vukovar 2.

Susret se sastojao od tri dijela: svete mise, pojedinačnih nastupa svakog zbora i rekreativnog dijela. Euharistijsko slavlje predvodio je domaći župski vikar o. Bernard Barbarić, a suslavio  je župnik župe sv. Mateja iz Tovarnika Stipo Vukovac. U glazbenom dijelu  svaki je zbor izveo po dvije skladbe, nakon čega su svi pred oltarom radosno zapjevali uz pokrete „Mi želimo uzdić Isusa“.

Treći dio bio je aktivno rekreativan u predivnom Gospinu perivoju oko crkve Gospe Fatimske koja se ovdje slavi kao Majka povratnika! Pripremili  su ga mladi framaši ove župe.  Ni tjelesna okrijepa nije izostala. Za nju su se pobrinuli članovi udruge sv. Vinka Paulskog i časne sestre Bernardica i Ljiljana. Molitva, pjesma i druženje unijeli su radost u srca mladih pjevača koji će ju nastaviti prenositi u svoje nedjeljne susrete oko Isusova oltara, kao što su to i do sada činili. fra Vjenceslav Janjić