Započela temeljna formacija „Mladi za mlade“ u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji

ĐAKOVO (TU) – Ured za pastoral mladih Đakovačko-osječke nadbiskupije na čelu s povjerenikom, vlč. Mariom Žigmanom, organizirao je u subotu, 26. studenoga, prvi vikend susret formativnog seminara „Mladi za mlade“ koji je održan u Sinodskoj dvorani Središnje nadbiskupijske i fakultetske knjižnice u Đakovu. Prijavljeno je 60 mladih iz župa Đakovačko-osječke nadbiskupije, a s njima su u formaciji sudjelovale i časne sestre, bogoslovi i svećenici. Ova je formacija nešto drugačija u odnosu na prošlogodišnje jer je ponuđena ne samo mladima, već su se za sudjelovanje mogli prijaviti svi koji u svojim župnim zajednicama rade s krizmanicima, pojasnila je tajnica Ureda za mlade i animatorica instruktorica Margareta Gregić.

Tema ovoga susreta bila je Animirati – Tko? Što? Zašto?, program je započeo u jutarnjim satima predstavljanjem formacije sudionicima, igrama i radionicama za upoznavanje. Sudionicima se pridružio i nadbiskup đakovačko-osječki, mons. Đuro Hranić koji je aktivno sudjelovao u prvom dijelu programa.

Program su uz M. Gregić vodile i animatorice instruktorice – Anamarija Buzgo, Katarina Herceg i Irena Ivkić. Nakon ručka, sudionici programa sudjelovali su u interaktivnoj radionici Animirati – Tko? Što? Kako?, a cjelodnevni program završio je klanjanjem i misnim slavljem u studentskoj kapelici, koju je predvodio vlč. prof. dr. Ivica Raguž, dekan KBF-a u Đakovu uz koncelebraciju vlč. Žigmana i vlč. Nikole Klemena.

Ovo je prvi od pet vikend susreta formacije „Mladi za mlade“. Idući će se održati 9. i 10. prosinca u Đakovu, u prostorijama KBF-a, a sudionike očekuje i specijalizacija u trajanju od tjedan dana koja je će održati u ljetnom vremenu. Tiskovni ured