Zahvalnica za kraj akademske godine na KBF-u

ĐAKOVO (TU) – Na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Đakovu, u petak, 7. lipnja 2024. godine u kapelici Marije Majke Crkve slavljena je misa Zahvalnica za kraj akademske godine koju je predvodio dekan Fakulteta prof. dr. sc. Ivica Pažin u koncelebraciji profesora s fakulteta i odgojitelja u Bogoslovnom sjemeništu.

V. d. prodekan Fakulteta, izv. prof. dr. sc. Davor Vuković je u svojoj homiliji istaknuo da je Bog u sebi neizmjerna ljubav, a onda i otajstvo ljubavi prema ljudima. Biblija o Bogu govori kao onome koji ljude privlači konopcima ljubavi. Ljubav Božja nam se daruje, ali nas i poziva da ljubimo jedni druge. Za nas i danas stoji ovaj poziv da se otvorimo Božjoj ljubavi da s nama prijateljuje, pa da iz iskustva te ljubavi naučimo ljubiti jedni druge. Suvremeni svijet boluje od kamenog srca, ravnodušnosti, nezainteresiranosti, neosjetljivosti. Ni Crkva nije imuna na takve duhovne bolesti.

Dr. Vuković je homiliji potaknuo da iskusimo Božju ljubav, a onda da je i darujemo drugima. „Znamo da je lako voljeti i ljubiti one daleko, a puno teže one koje susrećemo svaki dan, ali uz Božju ljubav sigurno možemo učiniti da i naša mala zajednica postane mjesto ljubavi, dobrote, milosrđa i praštanja, pa tako i da zajedno hodimo na vlastito dobro, ali i na dobro bližnjih“-zaključio je dr. Vuković. Katolički bogoslovni fakultet