Video-blogovi za mlade; strip o sv. Roku za osnovnoškolce

ĐAKOVO (TU) – Katehetski ured Đakovačko-osječke nadbiskupije i vjeroučitelj Mihael Kelbas iz Tehničke škole Ruđera Boškovića u Vinkovcima, srednjoškolce i mlade pozivaju na „virtualnu župnu katehezu“ za koju će priređivati prigodne video-blogove. „Suočeni s novim oblicima evangelizacije i trenutnom situacijom, plan nam je djelovati poticajno – i mladima ponuditi molitve, meditativne tekstove ili neki kratki video zapis povezan s evanđeljem nadolazeće nedjelje koji mogu pročitati, pogledati i izmoliti u i sa svojim obiteljima“, rekao je vjeroučitelj Kelbas i predstavio prvi u nizu video-blogova.

„U prvom video-blogu odlučili smo prezentirati aplikaciju NOVA EVA – koju ćemo često koristiti kao izvrstan izvor i temelj za virtualni katehetski rad. Molitvenik, brevijar, misna čitanja, nedjeljne propovijedi, izreke svetaca… Što još u životu može poželjeti vjernik na svome mobitelu? Možda da sve to bude još i besplatno! Iako aplikacija NOVA EVA postoji već nekoliko godina, još mnogi za nju ne znaju. Smatram da je ona idealno oruđe u ovom trenutku“, ističe vjeroučitelj Đakovačko-osječke nadbiskupije. Prvi video-blog pogledajte OVDJE, a možete ga pronaći i u Molitveno-katehetskim materijalima na mrežnoj stranici Đakovačko-osječke nadbiskupije.

Potaknuta molitvom koju po uputama biskupa HBK-a molimo za prestanak širenja zaraze koronavirusom, a u kojoj se spominje i sv. Rok, vjeroučiteljica Marina Živić iz OŠ Dragutina Tadijanovića u Vukovaru, pronašla je i uz dozvolu autora, u prigodnu prezentaciju pretočila strip o sv. Roku – zaštitniku od zaraznih bolesti. Prezentacija je namijenjena za osnovnoškolce – moguće ju je preuzeti OVDJE, a nalazit će se također u Molitveno-katehetskim materijalima na mrežnoj stranici Đakovačko-osječke nadbiskupije. Tiskovni ured