Večer stvaralaštva studenata KBF-a u Đakovu

ĐAKOVO (TU) – U ponedjeljak, 27. svibnja 2024. godine na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Đakovu održana je tradicionalna Večer stvaralaštva, odnosno umjetnička večer studenata. Program su otvorili VIS „Angelus“ sa pjesmom Prva ljubav, a nakon njih uslijedili su pozdravni govori: Marije Dragomirović, predsjednice Studentskog zbora i izv. prof. dr. sc. Ivice Pažina, v. d. dekana fakulteta.

Program je nastavila Jelena Živković pročitavši svoje autorske pjesme: Cvjetaj, U tragu neizrecivosti, Bog – vječni sjaj, a Emanuel Frankol i Valentino Kujundžić izveli su pjesmu Annie’s song. Josip Horvat pročitao je svoje autorske pjesme: Evo nje, Slava tebi, a instrumentalnu izvedbu skladbe P. I. Čajkovskog, Labuđe jezero izveli su Emanuel Frankol i Maria Dragomirović. Josip Krešo je izveo skladbu F. Chopina, Nocturno u Es-duru op. 9 br. 2.

Uslijedila je izvedba predstave „Sud“ dramske skupine Sv. Josip Kupertinski. Valentino Kujundžić interpretirao je pjesmu Vladislava Petkovića, Možda spava, a umjetnički dio programa zatvorili su VIS „Angelus“ pjesmom Nek’ pada.

Nakon umjetničkog dijela programa, uslijedila je tradicionalna dodjela zahvalnica nastavnicima, nenastavnom osoblju i studentima. Prema rezultatima provedene ankete među studentima, najviše glasova dobili su profesori: dr. Stjepan Radić, s. dr. Silvana Fužinato, dr. Zvonko Pažin te dr. Suzana Maslać.

Profesori koji su se najviše istaknuli u brizi za duhovni život studenata laika su: dr. Antun Japundžić i mr. Stjepan Matezović. Od nenastavnog osoblja, u obogaćivanju studentskoga života, najviše su se istaknuli: Tihana Kuterovac, tajnica fakulteta i Vladimir Tolušić, portir. Na kraju su nagrađeni i studenti koji su se najviše istaknuli u obogaćenju fakultetskog života i promicanju fakulteta: Maria Dragomirović, Karlo Strišković, Marija Jakopović, Ivan Vuković te Jelena Živković.

Nakon programa u dvorani, druženje uz domjenak nastavljeno je u dvorištu Fakulteta.

Maria Dragomirović