Večer slavljenja i završetak studentskih susreta u Osijeku

OSIJEK (TU) – U utorak, 18. lipnja 2024. u osječkoj Župi sv. Ćirila i Metoda tijekom redovitog susreta za mlade održana je Večer slavljenja kojom su ujedno i zaključeni ovogodišnji studentski susreti. Susret su pjevanjem i sviranjem animirali članovi Duhos benda, dok je molitvu predvodio studentski kapelan  Mario Žigman.

Nakon uvodne molitve okupljeni su nastavili moliti i slaviti Gospodina. Pri kraju susreta kapelan Žigman je zahvalio i molio Gospodina za sve one koji su na bilo koji način djelovali u ovoj akademskoj godini, posebno mladima koji su se uključivali u različite timove, bend, volontere, novinare, molitelje, ali i domaćem župniku Alojzu Kovačeku koji je uvijek otvorena srca za bilo koje susrete i omogućuje mladima da se okupljaju na prostoru njegove župe. Kapelan Žigman zahvalio je i na svima onima koji su pristupali sakramentu pomirenja, koji su s Gospodinom kretali iznova i po kojima je i sam prepoznavao Boga, njegovu dobrotu i kako se svime može poslužiti. Naposljetku je molio za sve one koji su dolazili na susrete da ustraju s Gospodinom i dalje te da ga svjedoče svojim životom, bilo u svom studiju, bilo na radnom mjestu, gdje god se nalazili. Nakon susreta uslijedilo je kratko druženje u župnim prostorima.

Ovim susretom završili su redoviti studentski susreti, kateheze i klanjanja utorkom u 20 sati, misna slavlja posljednjeg utorka u mjesecu, zajedničke molitve u studentskoj kapelici te ostali susreti, druženja i hodočašća, a nastavit će se ponovno krajem rujna odnosno početkom nove akademske godine. A. Buzgo