Valpovački dječji zbor gostovao u Subotici

VALPOVO (TU) – Na svetkovinu Krista Kralja, 20. studenoga 2022. dječji župni zbor »Mirjam« Župe Bezgrešnog začeća BDM iz Valpova posjetio je časne sestre Družbe Kćeri Milosrđa TSR sv. Franje u Subotici. Svetkovina Krista Kralja ujedno je i Dan provincije Družbe.

Po dolasku u Suboticu, djecu je dočekao mons. Stjepan Beretić, katedralni župnik Župe sv. Terezije Avilske. Nakon što im je uputio riječi dobrodošlice i upoznao ih sa povijesnim osobama koje su poveznica između Subotičke biskupije i Đakovačko–osječke nadbiskupije, djeca su otpjevala nekoliko pjesama. U prijepodnevnim satima obišli su glavne znamenitosti Subotice te sinagogu. Poseban je doživljaj bio posjet znamenitom subotičkom zoološkom vrtu koje se nalazi uz jezero Palić. U Župi Marije, Kraljice svijeta na Paliću, srdačno ih je dočekao župnik vlč. Josip Leist. Djeca su se okrijepila toplim čajem i kiflicama, a nakon kratke igre zapjevali su i u kapelici.

Druženje se nastavilo u prostorijama samostana Družbe sestara Kćeri Milosrđa gdje su ih časne sestre srdačno primile. Bivše polaznice vrtića »Marija Petković – Sunčica«, čije se prostorije nalaze u samostanu, animirale su djecu u molitvi i igri. Kako sestre ove godine slave 100. godinu prisutnosti i djelovanja u Subotici, druženje je završilo svečanim euharistijskim slavljem u župnoj crkvi sv. Roka koje je predvodio vlč. Dražen Skenderović, župni vikar. Prije početka samog misnog slavlja pozdravnu riječ dječjem zboru »Mirjam« pod vodstvom s. M. Juliane Beretić te slušateljima Radio Marije uputio je župnik mons. Andrija Anišić. Božica Špoljarić