U Osijeku započela jesenska kampanja 40 dana za život

OSIJEK (TU) – Cjelodnevnom molitvom krunice ispred Kliničkog bolničkog centra Osijek u Osijeku je 22. rujna počela jesenska kampanja Inicijative 40 dana za život. Početak molitvenog okupljanja u okviru osme kampanje u Osijeku obilježen je večernjim euharistijskim slavljem u župnoj crkvi Uzvišenja sv. Križa u Retfali, koje je predvodio župni vikar Krešimir Iljazović i suslavio o. Sebastijan Šujević.

Liturgijsko pjevanje na misi vodila je župljanka Danica Andrašević, a poslije je povorka vjernika krenula u procesiji uz marijansku pjesmu, upaljene lampione i noseći kip Majke Božje s Djetetom Isusom od crkve do središta Retfale, s križem krajputašem uz raskrižje Petefijeve i Strossmayerove ulice, gdje je održana pobožnost otajstva krunice. 

Na večernjoj euharistiji okupili su se volonteri Inicijative 40 dana za život, udruge Betlehem, redovnice Družbe sestara Naše Gospe i župne molitvene skupine, a predslavitelj Iljazović uvodno je istaknuo misnu nakanu za uspješan početak ovogodišnje jesenske kampanje stavljene pod zaštitu sv. Mihaela arkanđela i zaštitu Bezgrješnog Srca Marijina. U propovijedi je promišljao o evanđeoskom ulomku (Lk 9, 1-6) kazavši kako su i današnji volonteri poput dvanaestorice koji ‘krenuše: obilazili su po selima, navješćivali evanđelje i liječili posvuda’, kamo ih Bog šalje navješćivati, oslonjeni na Boga i Božju providnost, te je poručio: „Večeras krećemo u poslanje koje Gospodin stavlja pred nas – zaštitu nerođenih.“

U molitvi kod križa o. Sebastijan je u duhovnom poticaju molio „za sve majke koje nose djecu, a zbunjene su bez podrške, za očeve koji se ne snalaze da znaju kako biti dobri očevi i supruzi. Donosimo ti sve patnje i boli nerođene djece čiji su životi nasilno prekinuti, čijom su smrću nasilno zaustavljena pokoljenja nove djece i njihovih života u krilu obitelji“. Na kraju je zazvao blagoslov na volontere ističući kako je kršćanska dužnost moliti za dar vjere i obraćenje.

Sabranima je zahvalio Predrag Pavičić u ime Inicijative 40 dana za život, pozivajući na miroljubivo, ekumensko molitveno bdijenje od 6.30 do 18.30, osobno djelovanje molitvom i postom kod kuće i sudjelovanje u svakodnevnim molitvenim nakanama zajedništva Inicijative, a svi koji se žele pridružiti bdijenju mogu svoj termin za moljenje krunice dogovoriti s volonterima na mjestu molitve ispred KBC Osijek. N. Špoljarić