Theologia Diacovensis

ZAGREB (TU) – Pod nazivom Theologia Diacovensis, ove su se godine po prvi put tijekom Teološko-pastoralnog tjedna na Šalati u Zagrebu, od 24. do 26. siječnja, ponudila sva crkvena izdanja iz Đakovačko-osječke nadbiskupije.

U zajedničkom dogovoru prof. dr. sc. Ivice Raguža, dekana KBF-a u Đakovu i doc. dr. sc. Borisa Vulića, urednika Vjesnika, odlučeno je da se na jednome mjestu ponude i predstave razna vrijedna i važna izdanja, dosad ipak nedovoljno zapažena. Tako su se na istome mjestu našla izdanja Nadbiskupskog ordinarijata u Đakovu, Vjesnika Đakovačko-osječke nadbiskupije i Srijemske biskupije, Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Đakovu, odnosno izdanja biblioteke Diacovensia i istoimenog znanstvenog časopisa, te knjige koje je objavio Institut za novu evangelizaciju »Sv. Ivan Pavao II.« u Osijeku, kao i djela iz teološkog niza Panni, vlastite naklade dr. Ivice Raguža, dekana KBF-a u Đakovu.

Za tu su prigodu tiskani i promidžbeni materijali te zakupljeno veće prodajno mjesto, za koje se brinu vlč. Stjepan Maroslavac, administrator Vjesnika i Željko Filajdić, apsolvent KBF-a u Đakovu. Sudeći prema zapaženosti i posjećenosti ovoga štanda, za očekivati je da će se zajednička prezentacija nastaviti i ubuduće, kako za vrijeme TPT-a u Zagrebu, tako i u drugim prigodama. Tiskovni ured