Svibanj – Marijin mjesec u Vođincima

VOĐINCI (TU) –  Tijekom mjeseca svibnja, vođen prošlogodišnjim iskustvom, župnik vođinačke župe Kraljice Svete Krunice vlč. Ante Šiško odlučio je iznova pozvati sve zainteresirane vjernike da se uključe u jednu od pastoralnih ponuda župe. Početak svibnja obilježio je humanitarni duhovni koncert Alena Hržice i Petra Buljana koji je privukao velik broj ljudi vinkovačkog kraja. Te večeri uspjelo se prikupiti 28.500 kuna za potrebitu obitelj Branimira Iličića.

Svaki dan prije večernje mise tijekom mjeseca svibnja molitvu krunice predvodila su djeca i mladi po godištima, uz pomoć svojih vjeroučitelja, a svake nedjelje nakon večernje mise održavala se procesija sa svijećama i kipom Majke Božje ulicama župe. Odaziv vjernika bio je velik.

Svakog utorka i nedjelje u 20 sati župnik je okupljao na molitvu krunice sve zainteresirane mlade vjernike (srednjoškolce, studente, radničku mladež …) ispred župne crkve pokraj kipa Majke Božje. Zadnji dan mjeseca svibnja pretpremijerno je prikazana u župnoj crkvi izložba kaligrafskog pisanja iz Hrvatske marijanske poezije, a u tijeku je devetnica Duhu Svetom koju uz župnika animira i devet vjeroučitelja iz ove župe. Na svim susretima odaziv vjernika bio je jako dobar.  

Sabina Kuterovac