Susret bračnih parova Vinkovačkog dekanata

VOĐINCI (TU) – U četvrtak 26. listopada 2017. u Župi Kraljice svete Krunice u Vođincima  održan je susret bračnih parova Vinkovačkog dekanata. Na susretu se okupilo oko 50 bračnih parova. Susret je započeo svetom misom, koju je predvodio novi dekanatski povjerenik za obitelj i vođinački župnik vlč. Ante Šiško, a koncelebrirao je župnik iz Starih Mikanovaca vlč. Vlado Karačić.

Vlč. Šiško je na početku mise pozdravio sve nazočne bračne parove i sve vjernike. U propovijedi je sve prisutne upoznao s vođinačkom crkvom. Propovijed je završio riječima pape Franje upućenim bračnim parovima i obiteljima, koji naglašava da je bračna zajednica odraz Presvetoga Trojstva. Papa Franjo supružnike poziva na zadatak da od najjednostavnijih stvari učine vidljivom ljubav kojom Krist ljubi svoju Crkvu, imajući na umu tri čarobne riječi: dopusti, hvala, oprosti.

Po završetku svete mise uslijedilo je klanjanje pred Presvetim, a potom predavanje vlč. Krešimira Šafa, župnog vikara iz Ivankova. U svom govoru o vjernosti istaknuo je važnost čvrste veze s Bogom kako bi i bračna veza bila čvrsta. Završnu riječ uputio je dekan preč. Stjepan Krekman, zahvaljujući se svim bračnim parovima na dolasku. Nakon duhovnog dijela uslijedio je domjenak, koji su za sudionike susreta u vjeronaučnoj dvorani pripremili župljani. Ankica Savić