Susret bračnih parova Otočkog dekanata

OTOK (TU) – U četvrtak, 27. listopada 2016. u 19 sati u župnoj crkvi sv. Antuna Padovanskog u Otoku održan je susret bračnih parova Otočkog dekanata. Susret je organizirao dekan Antun Knežević u suradnji sa Zajednicom bračnih susreta otočke župe.

Na susretu se okupilo četrnaest bračnih parova iz pojedinih župa dekanata, a cilj susreta bio je potaknuti roditelje na razmišljanje o njihovom angažmanu i doprinosu Susretu hrvatske katoličke mladeži u Vukovaru 2017. godine. U skladu s tim teme susreta vile su “Snaga majčinstva i očinstva u odgoju mladih” i “Uloga roditelja u odgoju mladih”.

Susret je počeo zajedničkim klanjanjem Presvetom Oltarskom Sakramentu koje je predvodio preč. Antun Knežević, dok je voditelj otočke Zajednice bračnih susreta Ivan Zrno uvodnim riječima najavio teme susreta i istaknuo neka pitanja o kojima se razgovaralo, a koja su sastavni dio radionica pripravljenih za ove susrete.

Iz rasprave se moglo  zaključiti da sudionici susreta vrlo ozbiljno i odgovorno razmišljaju o tim važnim pitanjima. Svatko je pošao od vlastitog iskustva, a to je dalo vjerodostojnost onomu o čemu se raspravljalo. Budući da su na okupu bili bračni parovi koji u obitelji imaju barem jednoga adolescenta, iskustva su bila dojmljiva; od objektivnih problema kao što je slaba pomoć društvene zajednice, težih materijalnih prilika, pa do subjektivnih, kao što je stavljanje djece ‘na pijedestal’, izbjegavanje ozbiljnije rasprave s djetetom bojeći se sukoba i popuštanja svakom njegovom zahtjevu. Svi sudionici vidjeli su Crkvu kao važnu podršku i pomoć u odgoju djece.

Susret je trajao puno dulje od predviđenog vremena jer su teme ozbiljno zaokupile sudionike. Nastavak razmjene iskustava uslijedio je na zajedničkom domjenku i druženju nakon završenog susreta. Mira Bošnjaković