Proslava nebeskog zaštitnika Doma za stare i nemoćne u Sl. Brodu

SLAVONSKI BROD (TU) – Na spomendan sv. Ivana Pavla II., u četvrtak 22. listopada, župnik slavonskobrodske župe Gospe Brze Pomoći Ivan Lenić pohodio je s vjernicima Dom za starije i nemoćne osobe koji se nalazi na području župe, a u kojem se nalazi kapela svetog Pape, u kojoj se prije pandemije svake nedjelje i blagdana slavila misa. U popodnevnim satima župnik Lenić priredio je u dvorištu Doma molitveno-duhovni program.

Pjesmom „Krist na žalu“ odmah su na balkone privukli većinu korisnika te su zajedno, uz poštivanje epidemioloških mjera, pjevali marijanske pjesme, molili krunicu – otajstva svjetla te Papinu molitvu i litanije. Čestitajući im na početku blagdan njihova nebeskog zaštitnika, župnik je ustvrdio kako ih sveti Ivan Pavao II. zasigurno promatra i blagoslivlja iz Očeva doma.

„Znajte da smo vam svima mislima i srcem često blizi, i kada nismo fizički u mogućnosti; da ste nam dragi i da vas volimo, iako nas sadašnja epidemija zaustavlja na fizičkoj distanci, a vas u svojevrsnoj izolaciji. Duhovno zajedništvo, osobito putem molitve, nadilazi fizičke barijere i jedino je naše sigurno oruđe, kojim kucamo na Srce milosrdnog Oca nebeskog da nam se svima smiluje u ove dane i zaustavi ovu zarazu i ugrozu od nje, da ohrabri i sve vas u ovoj ustanovi, kako ne biste klonuli niti tijelom niti duhom, nego bili strpljivi i s nadom i pouzdanjem u Boga, da daje potrebnu snagu svima koji su vam na službi, kao i vašima koji bi htjeli do vas ali sada ne mogu“ poručio je uz ostalo župnik Lenić.

Svoju zahvalu župniku i njegovim župljanima, napose pjevačima koji su predvođeni s. Cecilijom Kolarić pjesmom uveličali ovaj nesvakidašnji događaj, korisnici i članovi Uprave iskazali su pljeskom. B. Lukačević