Služavke Maloga Isusa započele veliku devetnicu Djetetu Isusu

SLAVONSKI BROD (TU) – Služavke Maloga Isusa su u svom samostanu u Slavonskom Brodu, zajedno sa župljanima svoje župe Uznesenja Blažene Djevice Marije u Brodskom Vinogorju u Slavonskom Brodu, započele u ponedjeljak, 25. ožujka 2024., veliku devetnicu Djetetu Isusu s nakanom za proglašenje blaženim i svetim svoga utemeljitelja slugu Božjega Josipa Stadlera, prvog vrhbosanskog nadbiskupa. Nakon krunice Djetetu Isusu, koju su predmolile sestre, slijedilo je misno slavlje koje je predvodio domaći župnik Krunoslav Karas.

Aktualizirajući odlomak u kojem Izaija navješćuje Isusa kao slugu Božjega, kao izabranika, miljenika Božjega, župnik Karas u homiliji se zapitao želimo li mi biti miljenici Božji i ustvrdio kako to jesmo već od dana svoga krštenja. Zaključio je kako se ljubav treba očitovati nježnošću, blagošću, dobrotom koje otvaraju sva vrata. „Mi smo po naravi miroljubivi. Čovjek je po svojoj naravi nježan i blag. Svaki bunt, svaka grubost nije ono što je Božje u nama. Nježnost i ljubav uvijek nam otvaraju sva vrata. To je i nama poruka da se ugledamo na Isusa koji je tako nježan, blag i dobar“, zaključio je vlč. Karas.

Na kraju mise zajedno su molili molitvu za proglašenje blaženim i svetim sluge Božjega Josipa Stadlera. Kućna poglavarica s. Pavka Dujmović zahvalila je na kraju vjernicima što su prepoznali Stadlera, svoga sugrađana, kao velikana vjere te pozvala da i dalje mole za njegovo proglašenje blaženim i svetim. B. Lukačević