Sjednica Nadbiskupijskog povjerenstva za pastoral mladih

ĐAKOVO (TU) – Povjerenstvo za pastoral mladih Đakovačko-osječke nadbiskupije održalo je u subotu, 20. studenoga 2021. u prostorima Nadbiskupskog doma u Đakovu svoju 59. sjednicu. Tijekom sjednice koju je vodio povjerenik za pastoral mladih Đakovačko-osječke nadbiskupije, vlč. Mario Žigman, članovi Povjerenstva kroz osam točaka dnevnog reda razgovarali su o budućim projektima Ureda za mlade.

Povjerenik je upoznao prisutne s dogovorenim na sjednici Povjerenstva za mlade HBK-a, gdje je najviše govora bilo o idućem SHKM-u. Projekti s kojim Ured za mlade nastavlja jesu Nadbiskupijski križni put za mlade i Nadbiskupijski susret mladih, koji će se održati 2022. godine, ako epidemiološke mjere to dopuste. O mjestu održavanja Križnog puta i Susreta mladih naknadno će izvijestiti javnost.

Na sjednici je dogovoreno kako će projekt „Mladi za mlade“ koji zadnjih nekoliko godina nije provođen u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji, biti ponovno pokrenut. Riječ je o projektu u kojem mladi sudjeluju u pet vikend-susreta i tjedan dana specijalizacije, nakon čega dobivaju certifikat animatora za rad s mladima od strane Ureda za mlade HBK. Nakon završene formacije mladi su od velike pomoći župnicima u vođenju različitih župnih skupina, a svoj rad mogu nastaviti i na nadbiskupijskoj razini i postati članom Povjerenstva za pastoral mladih.

Na sjednici je bilo govora o brojnim drugim projektima koje Ured planira ostvariti od iduće godine, a o čemu će mladi više moći čitati na društvenim mrežama Ureda za mlade i Povjerenstva za pastoral mladih. Na kraju sjednice povjerenik je zahvalio dosadašnjim članovima Povjerenstva na nesebičnom radu kroz dugi niz godina, te je pozdravio nove članove kojima mandat započinje od ove pastoralne godine. To su: Sandra Naletilić iz Ivankova, Matea Stuburić iz Ilače, Marija Magdalena Lermajer iz Osijeka, Ivan Džanko iz Osijeka, đakon Antun Nikolić na pastoralnom praktikumu u župi Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu, Luka Krajina iz Đakova, Ivona Bajsić iz Osijeka i Ana Ilić iz Vođinaca. Na članstvu u Povjerenstvu za pastoral mladih zahvalili su se vlč. Krešimir Šaf, vlč. Mario Brkić i Ana Srnović, dugogodišnji sudionici pastorala mladih u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji. Prisutnima je vlč. Žigman uručio zahvalnice i prigodan simbolični poklon. Ured za mlade