Izrazi sućuti đakovačkih biskupa povodom smrti fra Ilije Vrdoljaka

ĐAKOVO (TU) – Nadbiskup đakovačko-osječki Đuro Hranić, nadbiskup u miru Marin Srakić te pomoćni biskup Ivan Ćurić uputili su provincijalu Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda fra Milanu Krišti izraze sućuti povodom smrti fra Ilije Vrdoljaka. Tekst sažalnice prenosimo u cijelosti:

I nas je pogodila vijest da je na Novu godinu u Franjevačkom samostanu u Rovinju u 73. godini svoga života, 56. godini redovništva i 46. godini svećeništva iznenada preminuo fra Ilija Vrdoljak. Dok se opraštate od svoga dragoga subrata, Vama i svoj braći, članovima Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda, kao i svoj rodbini preminuloga fra Ilije, želimo očitovati svoju blizinu i zajedništvo. I u ovoj prigodi to se zajedništvo hrani ponajprije snagom vjere, koja naše živote rasvjetljuje istinom Božje blizine, nama i cijelom svijetu darovane i objavljene u novorođenom Spasitelju, Isusu Kristu. Za Njegovim je svjetlom krenuo, slijedio ga, naviještao i svjedočio svojim životom i službom dragi fra Ilija.

S velikom se zahvalnošću spominjemo zajedništva i iskustava suradnje s pok. fra Ilijom, koji je godine svoga djetinjstva i mladosti, prije početka franjevačke formacije, proveo u našoj nadbiskupiji, u gradu Slavonskom Brodu, nošen i podupiran ‘živom baštinom’ i svjedočanstvom vjere svojih roditelja, župne zajednice Gospe od Brze Pomoći te na poseban način franjevačke braće u brodskom samostanu Presvetoga Trojstva. U susretima s njim, osobito u nedavnom razdoblju njegove službe provincijala, mogli smo osjetiti kako ga je Gospodin nadario mudrim i plemenitim srcem, ali i kako ga, u svemu što čini, veoma snažno upravlja duh poniznosti, razumijevanja i osjetljivosti za potrebe bližnjih.

 Uime Đakovačko-osječke nadbiskupije – uime svećenika, redovnika i redovnica i vjernika laika primite izraze naše duboke sućuti i našeg zajedništava u molitvi da pok. fra Ilija prispije punini spasenja i neprolaznoj radosti besmrtnoga života u uskrsnuću s Kristom i svetima Njegovim.

 Pozdrav i blagoslov u Gospodinu!