Savjetovališta Đakovačko-osječke nadbiskupije – obavijest o početku individualnog rada

OSIJEK / SLAVONSKI BROD (TU) – Bračno i obiteljsko savjetovalište u Osijeku te Bračno i obiteljsko savjetovalište i Savjetovalište za žrtve obiteljskog nasilja u Slavonskom Brodu obavještavaju kako od ponedjeljka 11. svibnja 2020. započinju s individualnim savjetodavnim radom, uz potrebno poduzimanje preporučenih mjera i prilagodbe načina rada i prostora.

Za klijente koji su zainteresirani za nastavak telefonskog i/ili online rada i dalje će ostati takva mogućnost na raspolaganju. Radionice i predavanja do daljnjega se neće održavati iz razloga što veća okupljanja još uvijek nisu dozvoljena. Ono što bude bilo moguće bit će organizirano online putem u obliku webinara, o čemu će biti pravovremena obavijest.

Iz savjetovališta poručuju: Zainteresirane korisnike molimo da nas radi dogovora oko susreta obvezno kontaktiraju telefonski ili putem maila, odnosno da ne dolaze u prostore savjetovališta bez prethodnog dogovora. Možete nas kontaktirati putem sljedećih brojeva i e-mail adresa:

Kontakti za Osijek: 031/253 916; 031/253 917; 031/253 948
savjetovaliste-os@djos.hr

Kontakti za Slavonski Brod: 035/411 420; 035/416 116
savjetovaliste-sb@djos.hr  son@djos.hr

  • Nakon dogovorenog termina, molimo da se pridržavate točno dogovorenog vremena te da ne dolazite puno ranije ili kasnije, kako bismo mogli osigurati dovoljno razmak između klijenata.
  • Prilikom dolaska, na ulazu će vas dočekati dezinfekcijska sredstva kojima obvezno trebate dezinficirati ruke.
  • Nakon svakog termina, ostaviti će se dovoljno vremenskog prostora kako bi se prostorije prozračile i dezinficirale sve površine.
  • Ukoliko imate neke simptome poput kašlja i/ili povišene temperature ili netko od osoba s kojima ste u kontaktu ima navedene simptome, molimo vas da ne zakazujete susret. Ukoliko već postoji dogovoreni termin isti odgodite ili ga prebacite za telefonski ili online razgovor.
  • Također, ukoliko bolujete od kroničnih bolesti, starije ste životne dobi ili na bilo koji način pripadate rizičnoj skupini, zamolili bismo vas da radi vlastite zaštite i sigurnosti odgodite dogovaranje osobnih susreta te još neko vrijeme nastavimo raditi telefonski i/ili online.

Djelatnici Savjetovališta Đakovačko-osječke nadbiskupije zahvaljuju se svima do sada na strpljenju i odgovornom ponašanju. Vjerujemo kako će se svi, kako postojeći tako i novi klijenti, nastaviti pridržavati preporuka, paziti na sebe i svoje bližnje.  Nastavljamo redovito pratiti preporuke i upute za djelovanje u skladu s epidemiološkim mjerama čuvanja zdravlja te će u skladu s time biti moguće i izmjene. Potičemo vas da u međuvremenu za više informacija pratite i podržite našu Facebook stranicu: Bračno i obiteljsko savjetovalište.

Tiskovni ured