Samsung Electronic donirao perilice i hladnjake potrebitim Đakovčanima

ĐAKOVO (TU) – Tvrtka Samsung Electronics ugroženim obiteljima, štićenicima Udruge svetog Vinka Paulskog u RH – Konferencija Svih svetih Đakovo, uručila je donacije Samsungovih perilica i hladnjaka. Za donaciju kućanskih aparata zaslužan je “Đakovo tim” prodajnih predstavnika Samsung Electronics, koji je na globalnom natjecanju Samsung Galaxy Cup osvojio prvo mjesto. Predstavnici tima Đakovo odlučili su osvojenu nagradu namijeniti kupnji aparata najpotrebitijim obiteljima Udruge sv. Vinka Paulskog i na taj način olakšati njihovu svakodnevicu.

Malonogometna ekipa u sastavu Krunoslav Raković, Marijo Bojanović, Ivan Mikulić, Mato Bulut, Tomislav Šakota i Krunoslav Kovačević predstavljala je Hrvatsku i svoj grad na Svjetskom prvenstvu u malom nogometu Samsung Galaxy Cup 2016. u Rio de Janeiru. „Kao sudionici Svjetskog prvenstva osvojili smo 10.000 dolara koje imamo pravo donirati nekoj udruzi. Kao ekipa odlučili smo, poznavajući situaciju u Đakovu, da se osvojeni iznos donira za naše potrebite sugrađane koji se nalaze u financijskim poteškoćama“, pojasnili su momci iz tima Đakovo.

Udruga sv. Vinka mogla je odlučiti što im je potrebno, pa im je donirano deset perilica, pet hladnjaka te četiri hladnjaka drugog tipa. Na donaciji kućanskih aparata zahvalio je voditelj Udruge svetog Vinka Paulskog Župe Svih svetih u Đakovu, rekavši kako će donacija dobro doći potrebitima kojih je u Đakovu sve više. Podsjetio je i kako su zahvaljujući volonterima i donatorima uoči ovog Uskrsa humanitarno darivali  maslinove grančice te podijelili 150 paketa potrebitima. Maja Muškić / Ivan Bassi