Radionice u Caritasovom Centru za prihvat beskućnika u Osijeku

OSIJEK (TU) – Korisnici Caritasovog Centra za prihvat beskućnika – Osijek sudjelovali su na tri radionice organizirane u sklopu provedbe treće godine programa „Resocijalizacija beskućnika – kroz dnevni boravak do podrške pri zapošljavanju“, sufinanciranog od Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

U četvrtak, 17. listopada i u ponedjeljak 21. listopada održane su dvije dramsko-glazbene radionice na kojoj su korisnici pripremili predstavu „Jesenska svečanost“. Već tradicionalno korisnici uvježbavaju i predstavu koju će izvesti povodom obilježavanja Dana kruha i dana zahvalnosti za plodove zemlje u Caritasovom Centru za majku i dijete – Osijek. Voditeljice radionice su odgajateljice Mira Vego i Ljiljana Vetengl, te glazbenica Tajana Balatinac.

„Neki novi početak – završna i evaluacijska radionica“ bila je tema završne grupne psihosocijalne radionice, održane u srijedu 16. listopada. Korisnici su imali priliku osvrnuti se s voditeljicom, socijalnom pedagoginjom, Karolinom Burek Bilokapić, na proteklu godinu, iskazati svoje dojmove o dosadašnjem radu kao i nadanja za budućnost.

Radionice potiču korisnike da rade na sebi, stječu nova znanja i vještine, te ujedno čine dobro drugima. Osjećaj da su nešto savladali, izradili ili pak usrećili drugoga dodatno ih osnažuje i stvara osjećaj zadovoljstva, koji im je prijeko potreban na putu socijalizacije. Marija Sambol