Radionica BIOS-a na temu „Djeca i razvod“

OSIJEK (TU) – U četvrtak 30. svibnja 2019. u prostoru Bračnog i obiteljskog savjetovališta Đakovačko-osječke nadbiskupije u Osijeku održana je radionica s temom „Djeca i razvod“. Sudionici radionice imali su priliku saznati koje su posljedice razvoda braka po djecu, ali i po bračne partnere. Također su razmijenili iskustva po pitanju bračnih teškoća i razvoda braka, kao i ekonomskih, organizacijskih i psiholoških teškoća koje se javljaju nakon njega.

Voditeljica radionice povela je raspravu o tome kako na primjeren način razgovarati s djecom o razvodu braka te kako se nositi s promjenama koje nastaju. Sudionici su se složili kako je najvažnije djeci objasniti što se događa te koje će promjene nastati, kako bi ublažili zbunjenost i nesigurnost djece.

Ova je radionica prva od pet planiranih radionica za roditelje koje se uz potporu grada Osijeka odvijaju u okviru projekta Škola uspješnijeg roditeljstva. Sljedeća će se radionica održati 27. lipnja 2019. u 17 sati a bit će posvećena stilovima odgoja. A. Kovač Mišura