Proslava sv. Leopolda u Osijeku

OSIJEK (TU) – Župljani Župe i Svetišta sv. Leopolda Mandića u Osijeku pripremali su se trodnevnicom za slavlje crkvenog goda koju je predvodio domaći župnik Tomislav Benaković. Samu svetkovinu svog nebeskog zaštitnika proslavili su misnim slavljima u nedjelju 12. svibnja 2024.g.

Središnje svečano euharistijsko slavlje u 11 sati predvodio je dr. Zvonko Pažin, nekadašnji čepinski župnik, a sada profesor u miru uz koncelebraciju župnika Tomislava i fra Zoltána Dukaija. Uz mnoštvo ministranata na oltaru je bio i časni brat fra Miroslav Petrac.  

Predvoditelj je istaknuo kako je naizgled malen i neprimjetan redovnik sv. Leopold postao svet i velik ljubeći čovjeka. Sveti Leopold je darovao svoje vrijeme onima koji su se kroz ispovijed htjeli približiti Bogu, naglasio je dr. Pažin, te je potaknuo okupljene vjernike da slijede primjere svetaca, ne na način da kopiraju njihove živote, nego da ljube Boga kao što su ga sveci ljubili. Članovi KUD-a Leopold uveličali su proslavu sudjelovanjem na misnom slavlju te prigodnim programom ispred crkve. Ana Kraštek