Promocija video spota za pjesmu „Molitva“ svećenika Marija Brkića

ZAGREB (TU) – Na Veliki ponedjeljak, 29. ožujka 2021., svećenik Đakovačko-osječke nadbiskupije, vlč. Mario Brkić, promovirao je u emisiji „Čujte i počujte“ na Laudato TV-u spot za autorsku pjesmu „Molitva“.

Vlč. Brkić ovu pjesmu napisao je još u svibnju 2007. godine, u vrijeme dok je bio učenik četvrtog razreda srednje škole, a nakon što je već odlučio odazvati se na Božji poziv i postati svećenik. Pjesma je nastala kao plod večernje molitve u ozračju koje je opisano u njezinu tekstu. Opisuje molitvu te je ujedno i sama u sebi molitva. Vrlo brzo postala je popularna među mladima te ju danas, četrnaest godina od njezinog nastanka, izvode mnogi zborovi mladih na svojim duhovnim susretima i župnim sakramentalnim slavljima. Sada je konačno dobila svoje potpuno ruho i može se pogledati na YouTube kanalu Laudato TV-a.

Tekst i glazbu napisao je vlč. Mario Brkić, aranžman je napravio Saša Miočić, a za glazbenu produkciju, tonsko snimanje, miks i mastering zadužen je bio Saša Miočić (Music Works Production Studio – https://www.facebook.com/MusicWorksProductionStudio; https://www.sasamiocic.com/), dok je video produkciju odradio Jerko Abičić (Metanoya – sound & video recording studio – https://www.facebook.com/metanoyaos). Lokacije snimanja video spota su župna kuća i crkva u Sarvašu, ušće Drave u Dunav te Bogoslovno sjemenište u Đakovu (svečana aula).

Posebnu zahvalu za suradnju vlč. Brkić uputio je sestri Marini Brkić i sestrični Ani Horvat za scenografiju i šminku te preč. dr. Stjepanu Radiću, rektoru Bogoslovnog sjemeništa u Đakovu za ustupljen prostor i srdačno gostoprimstvo.

Pjesmu možete pogledati ovdje: https://www.youtube.com/watch?v=oG3gy6M50yE . Tiskovni ured