Primanje u kandidaturu Milosrdnih sestara Sv. Križa u Đakovu

ĐAKOVO (TU) – U nedjelju, 16. siječnja 2022. godine, kada se, kao i svakoga šesnaestog dana u mjesecu, Milosrdne sestre Sv. Križa na poseban način molitvama utječu blaženoj majci M. Tereziji Scherer, suutemeljiteljici Družbe – ovoga puta povjerile su joj novi korak – primanje u kandidaturu Ive Prlić. Svoju želju da bude primljena u kandidaturu, Iva je izrekla provincijalnoj poglavarici s. Valeriji Široki, nakon molitve Srednjega časa u kapeli Postulatske formativne zajednice u Malom konviktu, pri samostanu u Đakovu. Obredu primanja nazočile su sestre iz provincijalnoga vodstva, kao i sestre Postulatske formativne zajednice: s. Dominika Zec i s. Doroteja Krešić, kućna poglavarica i voditeljica Postulatske formativne zajednice, zajedno s postulanticama i kandidaticama.

Iva je 1. listopada 2021. godine stupila u samostan Milosrdnih sestara Sv. Križa u Đakovu. Došla je iz Župe Svete Nazaretske obitelji iz Splita. Završila je Studij ranoga i predškolskoga odgoja u Splitu, bila je članica Franjevačke mladeži te aktivna u svojoj župnoj zajednici. Upravo život sv. Franje Asiškoga privukao ju je da nasljeduje Isusa u ovoj redovničkoj zajednici.

Iva je ovim korakom započela put dubljega upoznavanja zajednice Milosrdnih sestara Sv. Križa, rasta u osobnom odnosu prema Bogu i sposobnosti za zajednički život, rasta u pojašnjenju i produbljenju vjerskih temelja, pojašnjavanju poziva i motivacije za život u Družbi i urastanja u nju (usp. Ratio formationis), kao što je izrekla s. Valerija nakon primanja znaka Tau.

„Radost prvih koraka osvjetljava sve sljedeće i donosi obnovu zahvalnosti svih sestara za duhovni poziv, svjedočenje i molitvu, kako bi mnogi mladi krenuli putem nasljedovanja Krista i osluškivanja njegove riječi, poput Blažene Djevice Marije, čije su riječi u liturgiji ove nedjelje posebno odjeknule: Što god vam rekne, učinite! (Iv 2, 5b)“, poručile su sestre nazočne primanju u kandidaturu.  s. Nada Martinković