Posljednji utorak sv. Antunu u Podvinju

PODVINJE (TU) – U sklopu trodnevne duhovne obnove uoči svetkovine sv. Antuna Padovanskog u istoimenoj svečevoj župi u Podvinju misno slavlje s pobožnošću sv. Antunu na 13. utorak, 11. lipnja 2024. predvodio je dr. Pavo Mikulčić, domaći sin, voditelj Središnjeg ureda Nadbiskupijskog pastoralnog centra Đakovačko-osječke nadbiskupije i župnik u Đakovačkim Selcima. Uz domaćeg župnika o. Paula Karima suslavli su župni vikar o. Linus Richard Mbajo  i fra Ivan Crnković, ravnatelj klasične gimnazije Fra Marijana Lanosovića čiji je zbor predvođen prof. Kristinom Udovičić slavlje animirao pjevanjem.

U prigodnoj homiliji dr. Mikulčić je promišljao kako kršćani osnaženi u vjeri mogu doprinijeti napretku u svojoj obitelji, u društvu. Tako je usporedio tzv. Team building koji je tako prisutan u današnjem društvu, a kojemu je cilj jačanje tima sa duhovnom obnovom, duhovnim vježbama kojima je cilj osnažiti učvrstiti pojedinca u vjeri kako bi osnažen doprinosio napretku u obitelji, društvu.

„Nama je cilj da se ojačamo u svojoj vjeri, u povjerenju jednih prema drugima, u življenju blaženstava. Zajednica je ona koja nosi našu vjeru. Važno je raditi na sebi, težiti svetosti, imati mir u srcu, ostvarivati blaženstva koja su putokaz prema nebu. Malo je potrebno da bi ostvarili život blaženstva. Što je sve sv. Antun učinio da ga mi i danas štujemo! Neka nas njegov primjer ne uplaši da i mi moramo biti takvi da bi došli u nebo. Za doći u nebo malo je potrebno, potrebno je biti dobar i činiti dobro… “, rekao je uz ostalo predvoditelj slavlja dr. Mikulčić.

Na uočnicu svetkovine, 12. lipnja, pobožnost sv. Antunu počinje u 18 sati, a u 19 sati je misno slavlje.  Poslije mise bit će procesija oko crkve sa svečevom slikom i svijećama. Na samu svetkovinu sv. Antuna u četvrtak, 13. lipnja misna slavlja su u: 5, 6, 7, 8, 9, 10.30, 17 i u 19 sati.

Središnju misu u 10.30 predvodi dr. Pavo Mikulčić. Na misi u 17 sati bit će tradicionalni blagoslov djece i ljiljana. B. Lukačević