„Po Mariji k Isusu“ – duhovno-molitveni program u Vođincima

VOĐINCI (TU) – Svakog sedmog u mjesecu vjernici Župe Kraljice svete Krunice Vođinci okupljaju se u župnoj crkvi na duhovno-molitvenom programu nazvanom „Po Mariji k Isusu“, kada žele  osobno, obiteljski i kao zajednica obnoviti posvetu svojoj nebeskoj zaštitnici i zagovornici, koju u Vođincima štuju kao Kraljicu svete Krunice. Na ovu duhovnu obnovu župnik Ante Šiško na poseban je način pozvao ovogodišnje prvopričesnike i krizmanike, njihove roditelje i kumove te sve ostale vjernike.

Molitvena večer započela je molitvom krunice koju su predmolili prvopričesnici, predvođeni s. Katarinom Knežević.  Uslijedilo je euharistijsko slavlje, koje je predvodio župnik, a svojim pjevanjem uveličao VIS „Cor Unum“ iz Slavonskog Broda. Na početku propovijedi župnik je blagoslovio križiće koje je podijelio prvopričesnicima, ukazujući im da Isusa uvijek imaju na svom umu te svom srcu.

Osvrćući se na čitanje iz Djela apostolskih, župnik je za uzor okupljenima stavio sv. Stjepana, prvog mučenika i svjedoka vjere, potičući ih da njihov život bude prožet dimenzijama služenja, navještaja i milosrđa. „Nakon Stjepana, pozvani smo promatrati Savla; kada će se u našem životu dogoditi pad pred Damaskom? Kada ćemo postati Pavao? Bog poziva na zaokret u našem životu, da ga tražimo i nađemo te tako postanemo njegovi apostoli“, rekao je župnik.

Nakon misnog slavlja uslijedilo je jednosatno klanjanje Presvetom Oltarskom Sakramentu, tijekom kojega su upućene molitve i zahvale za ovogodišnje prvopričesnike i krizmanike, njihove roditelje, kao i za sve prisutne vjernike i sav puk Božji. Ankica Savić