Objavljen Kalendar susreta 2023./2024. Đakovačko-osječke nadbiskupije

ĐAKOVO (TU) – Na mrežnim stranicama Đakovačko-osječke nadbiskupije objavljen je Kalen/dar susreta 2023./2024., knjižica koja nastoji sabrati sve aktivnosti i inicijative pastoralnoga djelovanja u Nadbiskupiji.

Predgovor Kalendaru napisao je vlč. dr. Pavao Mikulčić, voditelj Središnjeg ureda Nadbiskupijskog pastoralnog centra u kojem ističe događaje koji će obilježiti ovu pastoralnu godinu. Na razini opće Crkve to je Biskupska sinoda u Rimu koja nastavlja promišljati o sinodalnosti, a na razini mjesne Crkve priprema za Peti nacionalni susret obitelji u Aljmašu 2025., zatim edukcije svećenika o promicanju zaštite i dobrobiti maloljetnih te ranjivih osoba, Škola za župne suradnike u Vinkovcima, itd. Također je u predgovoru spomenuta i Kuća susreta u Đakovu kao nova infrastrukturna mogućnost za najrazličitije pastoralno-katehetske susrete. Kuća susreta, uz kapelu, dvije konferencijske dvorane, kuhinju i blagovaonicu pruža i mogućnost smještaja i noćenja za više od 70 osoba.

Kalendar susreta na 126 stranica nabraja i shematski prikazuje odjele i urede Pastoralnog centra te njihove povjerenike i voditelje. Na jednom mjestu sabrani su svi predviđeni pastoralni susreti na nadbiskupijskoj i dekanatskoj razini, susreti nadbiskupijskih tijela suodgovornosti te drugi susreti vezani uz određene ustanove i regije. Naslovnicu Kalendara susreta krasi fotografija orgulja đakovačke katedrale koje će nakon višegodišnje obnove biti svečano kolaudirane 6. listopada o. g., a na zadnjoj korici je fotografija Kuće susreta.

Kalendar susreta dostupan je na mrežnim stranicama Đakovačko-osječke nadbiskupije (www.djos.hr), a u tiskanom obliku moći će se nabaviti u Nadbiskupijskoj knjižari blažena Salomeja (031/802-430; bl.salomeja@djos.hr). J. Hrehorović