Nova kapela Marije Pomoćnice u Vranovcima

VRANOVCI (TU) – Novosagrađenu kapelu posvećenu Mariji Pomoćnici kršćana u Vranovcima, koji pripadaju župi sv. Antuna Padovanskog u Podvinju u Slavonskom Brodu blagoslovio je u srijedu 24. svibnja 2023.,  na blagdan Marije Pomoćnice kršćana  župnik o. Paul Karim. On je u zajedništvu sa vlč. Markom Obradovićem, župnim vikarom u župi Gospe Brze Pomoći predvodio misno slavlje na kojem je posluživao đakon Antonio Pekić.

Župnik Karim zahvalio je tom prigodom obitelji Marka i Marije Stepić, koji su tu kapelu podigli na svome imanju u znak zahvalnosti Gospodinu i Majci nebeskoj za sve što su im u njihovom zajedničkom životu darovali. Na misni su uz ostale vjernike sudjelovali i neki od članova njihovih obitelji, jer u zajedničkom braku imaju četvero djece i šestero unučadi.

Želja je obitelji Stepić da tim vidljivim znakom kraj puta (koju su gradili 20-ak godina) ukažu kako svojoj obitelji, tako i ostalim prolaznicima na prisutnost našega Spasitelja i Njegove Majke Marije, koji su hrvatskom narodu uvijek kroz povijest pomagali. Kako su Marko i Marija aktivni župljani župe Gospe Brze Pomoći slavlje je pjevanjem uveličao zbor te župe. Taj lijepi događaj nazočni su vjernici nastavili druženjem uz zajednički ručak koji im je priredila obitelj Stepić. B. Lukačević