Najmlađi molitelj Inicijative „40 dana za život“

SLAVONSKI BROD (TU) – Moliteljima korizmene kampanje Inicijative „40 dana za život“, koja je na Cvjetnicu završila i u Slavonskom Brodu, u subotu, 27. ožujka u popodnevnim satima pridružio se najmlađi – budući molitelj – mali Martin Jurić koji se rodio prije tri dana u Općoj bolnici. Martin je deveto dijete Martine i Marija Jurilja iz Podcrkavlja koji su 19 godina u braku. Oni su od samih početaka uključeni u molitvenu kampanju, a jedno su vrijeme vodili i udrugu Betlehem. Kod štanda na Radničkom trgu u blizini bolnice, gdje su ovih 40 dana molili za spas nerođenih velikim pljeskom molitelji su dočekali malog Martina kojega su ravno iz bolnice – prvo do njih – donijeli njegovi roditelji  u pratnji osmero braće i sestara.

„Ova kampanja posebna je jer je molilo više od 1700 molitelja, a spašeno je pet nerođenih života u Hrvatskoj. Rođenje malog Martina nama je najljepši Božji dar pri završetku ove kampanje“ ustvrdio je voditelj brodske kampanje dr. Martin Martinović. On je zahvalio roditeljima maloga Martina na otvorenosti životu, uručio im prigodan dar koji su molitelji prikupili za njihovu obitelj te obećao i daljnju pomoć kako molitvom tako i materijalno.

Koliko je svaki novi život dragocjen i koliko se raduju svom tek rođenom bratu pokazala su njegova maloljetna braća i sestre, koja su ga nježno dodirivala, a najstarija 17 godišnja sestra Iva odmah ga je od majke preuzela u svoje naručje. Mnogobrojnu obitelj Jurilj do njihova doma u Podcrkavlju odveza je velika limuzina, dar koji m su ih iznenadili njihovi prijatelji.

Geslo ovogodišnje kampanje bilo je „Uzmi svoj križ i idi za mnom“ (Mk 8, 34), a molitelji su u subotu, 20. ožujka sudjelovali i na molitvi križnog puta, koji je predvodio duhovnik brodske kampanje fra Siniša Pucić. B. Lukačević