Mlada misa vlč. Stjepana Kreše

TENJA (TU) – Vlč. Stjepan Krešo, ovogodišnji mladomisnik Đakovačko-osječke nadbiskupije, svoju Mladu misu proslavio je u nedjelju, 31. srpnja u župnoj crkvi svoje rodne župe svete Ane u Tenji, pod geslom iz zadnjeg retka knjige Otkrivenja: “Milost Gospodina Isusa sa svima!” Uz mladomisnika, suslavili su domaći župnik Dejan Čaplar, ovogodišnji mladomisnici i još desetak svećenika te župnik Župe sv. Josipa u Josipovcu vlč. Jure Krešo koji je uputio i prigodnu homiliju.

Na početku je mladomisnika i sve okupljene pozdravio župnik Čaplar, a potom je vlč. Jure Krešo pojasnio Božju Riječ koja ove nedjelje stavlja naglasak na ispraznost ljudskoga života bez Božje prisutnosti. Biblijskim citatima opisao je narav svećeništva i uputio riječi ohrabrenja kao pomoć na putu koji je pred mladim svećenicima.

Nakon euharistije, za koju su darove pred oltar prinijeli župljani svečano odjeveni u tradicijske narodne nošnje, mladomisnik Stjepan uputio je zahvalu, prije svih, Trojedinom Bogu na daru života i svećeništva potom svojim roditeljima Suzani i Nikoli, braći Mateju, Juraju i Josipu, sestri Barbari, bakama i djedovima. Nastavio je zahvalu prema rodbini, prijateljima, kolegama, svim svećenicima, subraći mladomisnicima, propovjedniku i stricu Vlč. Juri Kreši, bogoslovima, župniku Čaplaru, vlč. Tomislavu Čorluki, župniku Župe Bezgrešnog Srca Marijinog u Slavonskom Brodu, gdje je bio na đakonskom parktikumu i svim župljanima u Slavonskom Brodu i Tenji, napose onima koji su na bilo koji način pomogli u organizaciji slavlja Mlade mise te župnim mješovitim zborovima obiju spomenutih župa koji su pjevanjem animirali mladomisničko slavlje. Ono je završeno mladomisničkom blagoslovom svim sudionicima.

Slavlju Mlade mise prethodila je duhovna priprava, a Misu uočnicu je vodio Vlč. Čorluka. Matej Krešo