Misno slavlje za početak akademske godine u Slavonskom Brodu

SLAVONSKI BROD (TU) – Misno slavlje za početak akademske godine predvodio je u srijedu 25. listopada 2023., u župnoj crkvi Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu studentski kapelan Robert Farkaš. Uz brojne studente na misi su nazočni bili rektor brodskog sveučilišta dr. Ivan Samardžić, dekani, prodekani, i drugi profesori. Slavlje je pjevanjem uveličao studenski zbor.

Posvjestivši u prigodnoj homiliji kako ni u jednom svjetskom ratu i revoluciji nema Boga kapelan Farkaš je pojasnio što je to Isusova revolucija koja je borba za čovjekovo dostojanstvo, pravo, blagostanje, sreću i mir.

“Na početku ove nove akademske godine pokušajte biti akademski spremni, pronaći u sebi prostore za poboljšanje, prostore gdje  je u vašem  životu potrebna revolucija. S kojim se sve stvarima u svome životu trebate obračunati zauvijek i iskorijeniti ih stalno iz svoga života, koje navike s kojima ste se lijepo suživjeli treba promijeniti. U našim je životima toliko prostora za revoluciju, počevši od toga da možete bolje učiti, nego do sada, da možete  kvalitetnije polagati ispite, dovesti svoj rječnik u red, biti malo ljubazniji i srdačniji prema okolini, da se možete boriti protiv oholosti, zavisti i ljubomore. Sve su to prostori za jednu veliku revoluciju. Ako za to niste spremni kao ljudi nećete sazrijevati, postat ćete možda pametni, imati akademske titule, postići visoko radno mjesto, ali u sebi ćete biti prazni, jer Isusova revolucija traži od tebe da budeš karakter, traži poštenje, pravednost, dobrotu, ljubav, iskrenost, vjernost, odgovornost. To su vrijednosti koje nas izgrađuju kao ljude”- poručio je uz ostalo mladima kapelan Farkaš. Pozvao je studente da im se pridruže u molitvenim susretima koji će se kroz akademsku godinu, u organizaciji Studentskog katoličkog centra održavati svake srijede u župnoj crkvi Gospe Brze Pomoći. B. Lukačević