Misa za učenike i djelatnike Osnovne škole Milan Amruš

SLAVONSKI BROD (TU) – Misu sa zazivom Duha Svetoga za sve učenike i djelatnike Osnovne škole Milan Amruš u Slavonskom Brodu, koju pohađaju djeca s poteškoćama u razvoju, slavljena je u petak, 11. studenoga 2022. u župnoj crkvi Gospe Brze Pomoći. Uz 54 djelatnika, na čelu s ravnateljicom Natašom Čošić, na misi je sudjelovalo 96 polaznika te škole i njihovi roditelji.

Misno slavlje predvodio je domaći župnik Anđelko Cindori. Koncelebrirali su vlč. Marko Obradović, domaći župni vikar i vlč. Andrej Lučen, grkokatolički župnik u Kaniži. Posluživali su Robert Čabraja, trajni đakon Vrhbosanske nadbiskupije koji je u toj školi vjeroučitelj te Antonio Pekić, đakon u Župi Gospe Brze Pomoći.

U prigodnoj homiliji đakon Pekić naglasio je kako Isus posebno voli malene, a to su upravo djeca s poteškoćama u razvoju, što je očito u Isusovim riječima – Pustite malene k meni. „Draga djeco, odgojitelji i roditelji svi ste vi ovdje došli na poziv samoga Gospodina koji želi da budete s Njim, da On nađe mjesta u vašim srcima kao u svojoj kapelici te u radosti pronalazi mir i odmor“, rekao je uz ostalo đakon Pekić. Župnik Cindori zahvalio je na kraju roditeljima i djelatnicima te škole što dječicu odgajaju s puno ljubavi. B. Lukačević