I u Osijeku započelo „72 sata bez kompromisa“

OSIJEK (TU) – Misnim slavljem u župnoj crkvi sv. Ćirila i Metoda započela je 15. listopada i u Osijeku međunarodni volonterski projekt „72 sata bez kompromisa“. Okupilo se oko 200 mladih ljudi, koji svojim volontiranjem žele mijenjati svijet. Misu je predslavio o. Boris Jozić, novak Družbe Isusove, a koncelebrirao je vlč. Mario Žigman, nadbiskupijski povjerenik za pastoral mladih Đakovačko-osječke nadbiskupije i studentski kapelan osječkog Sveučilišta.

Okupljene mlade volontere o. Jozić nazvao je beskompromisnim naraštajem te ih potaknuo da tijekom trajanja akcije daju sebe u cijelosti te sve poteškoće prikazuju Bogu na slavu.

Radni dio akcije nastavlja se u petak i subotu, 16. i 17. listopada kada će prijavljeni volonteri krečiti, čistiti, oslikavati klupe, družiti se s djecom s teškoćama, grabljati lišće i biti tu za one u potrebi. „Vojska kreće i bojamo grad u zeleno“, poručuju mladi iz SKACA Osijek – organizatori osječkog projekta „72 sata bez kompromisa“, u čemu ih podržava i Ured za pastoral mladih Đakovačko-osječke nadbiskupije.

Vlatka Ivančićević/Tiskovni ured