Humanitarni koncert SKAC-a

SLAVONSKI BROD (TU) – U organizaciji Studentskog katoličkog centra – SKAC Slavonski Brod u nedjelju, 15. rujna održan je u Slavonskom Brodu humanitarni koncert duhovne glazbe. Bio je to njihov treći u nizu humanitarni koncert – ove godine pod geslom “Molitva za grad”.

Na Trgu Ivane Brlić-Mažuranić mnogobrojni su Brođani, među kojima su bile i cijele obitelji, do kasnih večernjih sati slavili Gospodina uz autorske pjesme izvođača Slavljeničkog tima Doma molitve iz Slavonskog Broda i Mateja Galića iz Osijeka te ostale poznate duhovne pjesme. Volonteri SKAC-a dijelili su nazočnima prigodne duhovne poruke koje su sami izrađivali, a novčani prilozi bili su dobrovoljni.

Kako je želja organizatora da njihova molitva bude osjetna i u životu njihovih bližnjih u potrebi, ove su godine prikupljene dobrovoljne priloge na koncertu namijenili za potrebe “Zlatnog cekina”, ustanove za rehabilitaciju i odgoj djece. Zahvalu organizatorima i svim donatorima uputio je na kraju ravnatelj fra Ilija Jerković.  Zahvalu svojim mladim volonterima uputio je voditelj SKAC-a studentski kapelan Robert Farkaš. On je pohvalio inicijativu mladih da svoju vjeru svjedoče konkretnim djelima, kao što je i humanitarni koncert kojim su, kako je rekao, pjesmom slavili Gospodina i molili za svoj grad i njegove sugrađane.  Mladi su iskazali želju da koncerti takve vrste u njihovom gradu ubuduće budu tradicija. B. Lukačević