Humanitarna utrka „Ne budimo srca tvrda“

ĐAKOVO (TU) – Inicijativom župnog vikara Marina Putilina, mladih župe Svih svetih u Đakovu te nekoliko volontera –  Mladena Horjana, idejnog začetnika Ivana Ćurića i Davora Jakobovića, u petak 27. listopada organizirana je humanitarna utrka „Ne budimo srca tvrda“.

Primarna ideja bila je pomoći Udruzi sv. Vinka Paulskog koja djeluje pri župi u pripremi božićnih paketa za siromahe. Udruga planira podijeliti preko 150 obiteljskih paketa hrane i na taj način pomoći potrebitima kako bi dostojanstveno proslavili Božić. Uz pomoć mnogih sponzora, škola, učitelja, grada, župe, udruge, mladih i mnogih drugih dobročinitelja, utrka je uspješno realizirana.

Program je započeo molitvom Anđeo Gospodnji koju su predvodili župnik Tomislav Ćorluka i župni vikar Putilin te pozdravom i riječima zahvale predsjednika Udruge sv. Vinka Paulskog Ivana Bassi. Trčalo se Strossmayerovim trgom i parkom, navijalo i prijateljevalo za plemenit cilj. U akciju su se uključili i mnogi imajući na umu da Bog ljubi vesele darivatelje. Izražena je i nada da će utrka prerasti u tradiciju te da će se dobrotom djece i odraslih, kako je to lijepo rekao župni vikar Marin – „nasmijati Božje lice“.

J. Kazalicki/I. Bassi