Hodočašće na misu i polaganje doživotnih zavjeta salezijanca Mislava Alerića

ZAGREB/SLAVONSKI BROD (TU) – U subotu, 28. kolovoza 2021. u Zagrebu, u Župi sv. Mati Slobode na Jarunu, salezijanac Mislav Alerić zajedno sa subratom Vinkom Rogalom položio je doživotne zavjete salezijanskoj družbi. Polaganju doživotnih zavjeta dan prije prethodila je obnova zavjeta i molitveno bdjenje za nova duhovna zvanja.

Mislav Alerić salezijanac je rodom iz Župe Duha Svetoga iz Slavonskog Broda, stoga su vjernici Mislavove župe, pod vodstvom župnika, vlč. Florijana Kveteka hodočastili u Zagreb. Sudjelujući na misnom slavlju koje je predvodio don Tihomir Šutalo, salezijanski provincijal, molitvom su pratili i podržali Mislavov životni put.

Nakon sudjelovanja na misnome slavlju i okrjepe te osobnoga susreta s Mislavom, župljani su nastavili prema Karlovcu gdje su u Godini sv. Josipa pohodili Nacionalno svetište sv. Josipa. Nakon susreta sa župnikom, mons. Antunom Senteom, koji je progovorio o povijesti i značaju ovoga svetišta za naš narod i domovinu, župljani su proveli neko vrijeme u zajedničkoj i osobnoj molitvi preporučujući sv. Josipu naše obitelji i čitavu župnu zajednicu.

Nastavljajući i dalje molitvom pratiti Mislava na njegovu životnom putu poziva, župa Duha Svetoga – bogata duhovnim zvanjima  i dalje nastavlja svakog dana moliti za nova duhovna, svećenička i redovnička zvanja – vapeći da Dobri Pastir pozove u svoju žetvu nove radnike.  

Župa Duha Svetoga