Hodočašće i izlet pjevača i ministranata u Šumanovce

ŠUMANOVCI/GUNJA (TU) – Ministranti Župe svetog Mihaela arkanđela, Donji Miholjac zajedno sa Župnim dječjim zborom “MIR”, hodočastili su u subotu, 8. lipnja 2024. godine u Svetište Gospe Šumanovačke u Šumanovce. U svetištu ih je srdačno dočekao Ivan Živić, župnik Župe sv. Jakova u Gunji i upravitelj svetišta koji im je priredio i okrijepu. Potom ih je upoznao sa Svetištem i poveo u kapelicu Uznesenja Blažene Djevice Marije gdje su, predvođeni voditeljicom zbora s. Kristijanom Kolić, Gospu pozdravili prikladnom pjesmom. Uslijedila je molitva krunice u poluotvorenom liturgijskom prostoru. Predmolili su ministranti i pjevači.  

Misno slavlje predvodio je Krešimir Iljazović, župni vikar u Donjem Miholjcu, koji je u propovijedi naglasio važnost zahvaljivanja dobrom Bogu na primljenim darovima i milostima. Ujedno je zahvalio i djeci na revnom ministriranju i pjevanju na misnim slavljima.

Upravitelj svetišta Živić proveo je djecu cijelim prostorom Svetišta: od postaja Križnog puta, otajstava krunice, kapelice u šumi do bunarića. Uslijedili su ručak, igra i druženje sve do poslijepodnevnih sati kada su prepuni dojmova krenuli svojim kućama. Melanija Kopić