Gospa od Anđela proslavljena u Slavonskom Brodu

SLAVONSKI BROD (TU) – Blagdan Blažene Djevice Marije od Anđela – Porcijunkula svečano je u utorak, 2. kolovoza proslavljen  u franjevačkoj crkvi Presvetog Trojstva. Večernje misno slavlje predvodio je gvardijana fra Klaudio Milohanović. Misi je prethodila franjevačka krunica, a na kraju mise litanije Blaženoj Djevici Mariji pred slikom Isusa i Gospe okružene anđelima te sv. Franje predmolio je gvardijan fra Klaudio.

U prigodnoj homiliji naglasio je kako je potpuni oprosti, koji je sv. Franjo 1216. izmolio od tadašnjeg pape Homorija III., veliki Božji dar nama. Posvijestio je kako Gospodin u naš život ulazi po sakramentima te da je to najveća milost koju kao vjernici imamo.

Prostrana barokna franjevačka crkva i klaustar omogućili su mnogobrojnim vjernicima pratiti misu te na kraju mise sudjelovati u procesiji sa svijećama i slikom Gospe od anđela. Procesija je završila u klaustru ispred kipa sv. Franje, gdje su nakon zajedničke molitve na nakanu Sv. Oca vjernici zadobili porcijunkulski oprost. B. Lukačević